11 Mayıs 2023 Tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nin internet sitesinde Türkiye Haberleri bölümünde “AKP'nin konserinde sahne alan Muazzez Ersoy'dan seçim desteği: Durmak yok, yola devam” başlıklı imzasız bir haber yayınlanmıştır. Bir gün sonra ise aynı haber bu kez Yeniçağ Gazetesi’nin internet sitesinde Editör Özlem Kıral imzasıyla, ufak tefek kelime değişiklilikleri yapılarak olduğu gibi alıntılanmıştır.

Haberde özetle, ülkemizin tanınmış Klasik Türk müziği ses sanatçılarından ve aynı zamanda “Devlet Sanatçısı” ünvanlı Sayın Muazzez Ersoy Hanımefendi’nin AK Parti’ye olan desteği eleştiri konusu yapılmış; Sayın Muazzez Ersoy Hanımefendi, haberi hazırlayanlar tarafından kendilerince itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Bunu yaparken de, kendisinin A9 Televizyonunun 8. Kuruluş yıldönümünde sahne almış olduğundan ve GÜYA BU SEBEPLE ÇOKÇA ELEŞTİRİ ALDIĞI ŞEKLİNDE HAYALİ BİR İDDİADAN BAHSEDİLMİŞTİR. Haberde ayrıca A9 Televizyonu’nun güya müvekkil Adnan Oktar’a ait olduğu da iddia edilmiş ve kutlama gecesinde müvekkil ile Sn. Muazzez Ersoy Hanımefendinin birlikte çektirmiş oldukları bir fotoğrafa yer verilmiştir.


Gerçekte ise müvekkil Adnan Oktar, A9 isimli TV kanalının sahibi ya da ortağı olmadığı gibi, A9 TV’nin 8. Yıldönümü kutlamasında sahne alan ne Sayın Muazzez Ersoy Hanımefendi ne de aynı gece sahne alan ülkemizin tanınmış birçok sanatçısı HERHANGİ BİR TEPKİ YA DA ELEŞTİRİ İLE KARŞILAŞMAMIŞLARDIR.

Habere konu bu hayali iddianın altında, tıpkı müvekkil Adnan Oktar ve arkadaşları hakkında ileri sürülen gerçek dışı itham ve iddiaların tümünde olduğu gibi YİNE DERİN BİR KISKANÇLIK ile ŞİDDETLİ HASET HİSLERİNİN YATTIĞI açık şekilde görülmektedir.

Müvekkil, 11 Temmuz 2018 operasyonuna zemin hazırlayan kumpasın kurgu aşamasında, geçmişte camiadan ayrılmış bir kısım kişilerlerden bazı husumetli gazetecilere kadar pek çok kesimden kompleksli, özgüven sorunları olan, KISKANÇLIK ve HASET DUYGULARI İÇİNDEKİ kimselerin seçilerek ÖZEL BİR LİNÇ GÜRUHU OLUŞTURULDUĞUNU belirtmektedir. 

Müvekkil ve arkadaşlarının ilmi, imani, kültürel ve fikri alanlardaki başarılarına, Darwinizm ve materyalizmin geçersizliğini ortaya koyan ve dünya çapında ses getiren uluslararası çalışmalarına, kendi aralarındaki dayanışma, derin sevgi, saygı ve beraberliğe, örnek iman, ahlak, akıl ve kişiliklerine, modern ve kaliteli yaşam tarzlarına HASET EDEN BAZI ZAYIF AHLAKLI KİŞİLERİN de, haset ettikleri bu güzellikleri yok edebilmek iç güdüsüyle, bu linç grubuna dahil olduklarını da hatırlatmaktadır.

Müvekkil, söz konusu haberleri hazırlayan değerli basın mensuplarının da, ne yazık ki, bu linç grubunun telkinleri ve yanlış yönlendirmelerinin etkisi altında kalarak haber yapabildiklerine dikkat çekmektedir.

Müvekkil, KISKANÇLIK ve HASET GİBİ KÖTÜ HUYLARIN insanları çok tehlikeli bir hale getirdiğini; HUSUMET DUYDUKLARI KİŞİLERİ TUTUKLATIP HAPSETTİRMEYE, HATTA ÖLDÜRÜP YOK ETMEYE VARACAK korkunç işler yapmaya sevk edebildiğini  Kuran’dan örneklerle açıklamaktadır. 

·        Hz. Yusuf (as)’ın kardeşleri, babalarının Hz. Yusuf’u kendilerinden daha çok sevdiğini düşünerek KISKANÇLIĞA KAPILMIŞLAR ve HZ. YUSUF’U ÖLDÜRMEK AMACIYLA ISSIZ BİR KUYUYA BIRAKMIŞLARDI.

·        Hz. Yusuf (as)’a iftira atan kadın ise, onun güzelliğine ve kendisine ait olmamasına İÇERLEYİP HASET ETTİĞİ İÇİN -masum olmasına ve lehindeki tüm delillere rağmen- HZ. YUSUF’U ZİNDANA ATTIRMIŞTI.

·        Mekkeli müşrikler, KUR’AN-I KERİM’İN PEYGAMBER EFENDİMİZ (sav)’e İNDİRİLMESİNİ KISKANARAK “Bu Kur'an, iki şehirden birinin büyük bir adamına indirilmeli değil miydi?” (Zuhruf Suresi, 31) diye sormuşlar, Peygamber Efendimiz (sav)’e sayısız zorluk çıkartmışlardı.

·        Kuran’da Hz. Adem (as)’ın iki evladından birinin kestiği kurbanın Allah tarafından kabul edildiği, diğerinin kestiği kurbanınsa kabul edilmediği anlatılmaktadır. Bunun üzerine kardeşlerden kurbanı kabul edilmeyenin, NEFSİNİN KİN ve HASET DUYGULARINA KAPILARAK kurbanı kabul edilen kardeşini öldürdüğü (Maide Suresi, 27-30) bilinmektedir.

Özetle müvekkil, Kuran’da Allah tarafından verilen bu örneklerde olduğu gibi, kimi insanların HASET ve KISKANÇLIK DUYGULARINA YENİK DÜŞEREK, kimi insanlarınsa -tıpkı Hz. Adem (a.s)’ın bir evladında olduğu gibi- doğuştan hastalıklı bir ruh yapısına sahip olmaları sebebiyle, HASET ve KISKANÇLIK DUYDUKLARI SUÇSUZ İNSANLARI TUTUKLATIP HAPSETTİREBİLECEK HATTA GÖZLERİNİ BİLE KIRPMADAN ÖLDÜREBİLECEKLERİNİ de önemle hatırlatmaktadır. Cumhuriyet Gazetesi tarafından öne sürülen bu gerçek dışı iddiaların da kendisine yönelik aynı haset duyguları ile toplumda infial uyandırmaya çalışan bazı çevrelerin etkisiyle hazırlandığını düşünmektedir.

Cumhuriyet gazetesi ve Yeniçağ gazetesinin değerli basın mensuplarının, gerekli araştırmaları yaparak, ön yargılardan arınmış olarak ve bazı sevgisiz, haset ve düşmanlık hisleriyle hareket eden çevrelerin etkisi altında kalmadan, objektif yayınlar yapmalarını dilemekteyiz.

Değerli kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız…

 

Adnan Oktar vekili

Av. Mert YETİŞTİR

Daha yeni Daha eski